ETHERISCHE OLIE CIPRES BIO - 10ml

€ 7.69

fris, harsachtig, houtachtig

Bestellen

Essentiële olie van Cipres wordt omwille van zijn samentrekkende, circulatiebevorderende en vaatvernauwende eigenschappen ingezet bij spataderen, zware benen en spierkrampen. De lymfe -en bloedcirculatie worden gestimuleerd. Ook bij de behandeling van artritis kan cipres ondersteunend werken. In cosmetica wordt cipres gebruikt bij de vette huid, couperose en overmatige transpiratie. In de aromadiffuser wordt cipres ingezet bij luchtwegeninfecties en vastzittende hoest.


 ALGEMENE INFORMATIE 

 Synoniemen: groenblijvende cipres, gewone cipres

● Inci: cupressus sempervirens-olie

● Botanische naam: Cupressus sempervirens

● Gedistilleerd deel: bebladerde takjes

● Productieproces: stoomdestillatie

● Oorsprong: Spanje

● Chemotype: alfapineen, delta 3 careen, cedrol.

● Dichtheid bij 20°C: 0,863 tot 0,895

● Vlampunt: + 35°C

● Teelt: biologisch

● Voedselkwaliteit


 HOOFDBESTANDDELEN

Een goede essentiële olie Cipres bevat:

alfa-pineen: 40 tot 65%.

delta-3-carene: 12 tot 25%.


Essentiële olie cipres bevat twee allergene biochemische componenten. Limoneen, linalol

Categorie
Merk
  • Northlaan 8
    8400 Oostende
  • GSM: 0485 38 86 40
  • IBAN: BE21380006725003
  • BTW: BE0885679482